Steam

Steam 1.2

Ultieme gameswinkel op de Mac

VOOR

  • Stabiele verbinding
  • Veilige downloads
  • Ook demo's en trailers
  • Regelmatige aanbiedingen

TEGEN

  • Verplichte activering van games
  • Alleen Intel Macs
  • Beperkt aanbod

Goed
7

Steam is de software die toegang verleent tot de gelijknamige online gameshop. De dienst is vergelijkbaar met muziekwinkel iTunes en heeft eveneens miljoenen gebruikers. In de winkel is het geregeld uitverkoop en krijg je bij aankopen een extra kopietje voor één van je Steam-vrienden meegeleverd.

Valve's first person shooter Half-Life 2 was mogelijk nog beter dan haar voorganger en leverde miljoenen verkochte exemplaren op. Mede om het stijgende aantal illegale downloads te beperken, introduceerde Valve het programma Steam. De software is gratis en games zijn al vanaf enkele euro's te koop.

Updates en downloads verlopen gladjes en je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je verbinding uitvalt. Steam is erg stabiel en je kunt downloads altijd hervatten. Voor het gebruik van Steam moet je een account aanmaken maar dit vereist slechts een aantal klikken en een e-mailadres. Hierna kun je lekker online gaan shoppen. Wel moet je aankopen na installatie online activeren. Ook dien je rekening te houden met een beperkter aanbod voor Mac.

Desondanks, naast games van onder andere Electronic Arts, Ubisoft en natuurlijk Valve zijn games van kleinere uitgevers beschikbaar. De applicatie kent een populaire community en via de servers kun je online gamen. Chatten met medegebruikers is via Steam zelfs tijdens het spelen mogelijk. Een leuke optie in de shop is het geven van een Steam-geschenk. De ontvanger moet hiervoor wel Steam hebben geïnstalleerd.

Steam bedient gamers zonder mooie dozen en bijbehorende uitpakvreugde. Dat mag de pret niet drukken, want je krijgt er een uitstekende online winkel voor terug. Steam biedt kopieerbeveiliging voor ontwikkelaars en downloadgemak voor gebruikers. De software is snel, handig en functioneel.

Meeste downloads Games voor mac

Meer

Beoordelingen about Steam